22 april 2023. Onze jeugdspelers kunnen zich met elkaar meten om te tonen wat ze in hun mars hebben. Vandaag zullen we weten wie de titel van clubkampioen mee naar huis mag nemen. Dit jaar hadden we een sterke lichting en het beloofd dan ook een dag te worden met veel spanning en wedstrijden van top-niveau.

Helaas zijn er slechts 8 inschrijvingen. Maar niet getreurd, dat zijn meer speelkansen voor de aanwezige spelers.

Er werd begonnen met een voorronde waarin iedereen zich met de andere tegenstanders konden meten. Weliswaar telkens slechts twee sets, maar voldoende om de waardeverhoudingen in te schatten. Het hoeft niet te verbazen dat Sven, Kenji en Maxim een maatje te sterk waren voor de rest. Toch waren er nog wel wat opmerkelijke resultaten: zo wist Matisse een set af te snoepen van Sven, toonden Wannes en Wout dat hun competitie-ervaring toch voldoende bleek om de jeugd-recreanten af te houden en stond Sofie – als enige meisje – wel haar mannetje. Voor Victor ging het allemaal nog wat snel, maar als jongste deelnemer was het dan ook zijn eerste kennismaking met echte wedstrijden.
Met slechts één verloren set (tegen Kenji), kwam Maxim als sterkste uit de voorronde.

SpelerPtn
Maxim13
Sven11
Kenji11
Matisse9
Wannes5
Wout5
Sofie2
Victor0
Stand na de voorronde

Na de voorronde was het tijd voor een drankje en een ‘krokske’ om voldoende krachten op te doen voor het slotstuk van dit tornooi: de tabel met rechtstreekse uitschakeling. Op basis van de stand in de voorronde werd een tabel opgemaakt. Nu worden er wel volledige wedstrijden naar drie gewonnen sets gespeeld. De winnaar gaat door naar de volgende ronde, de verliezers zijn uitgeschakeld.
De logica wordt ook hier gerespecteerd, met Sven, Kenji, Maxim en Matisse in de halve finales. Matisse kon hierbij niet stunten tegen Maxim en net zoals in de ochtend, was Sven te sterk voor Kenji.

De finale tussen Sven en Maxim beloofde spannend te worden. Maxim had in de voorrondes dan wel vlot met 2-0 gewonnen, maar voor Sven was het de laatste kans om clubkampioen te worden. Volgend seizoen is hij immers geen jeugdspeler meer en kan hij enkel nog bij de volwassenen spelen. Heel spannend was de wedstrijd echter niet. Bij Maxim lukte het niet echt deze keer en Sven was duidelijk van plan om deze kans met beide handen te grijpen. Met een droge 3-0 voor Sven, kon hij uiteindelijk de beker in de lucht steken en zich kronen tot clubkampioen jeugd 2023.

Dimi had kunnen regelen dat de prijsuitreiking werd gedaan door de districtsschepen van sport Annemie Plompen. Dit gaf het hele tornooi nog een echt officiëel kantje.
Proficiat met de titel Sven. En ook proficiat aan alle andere deelnemers. Tot volgend clubkampioenschap (maar dan hopelijk met wat meer deelnemers).

Categorie:

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.