Het clubkampioenschap van dit jaar was sterk bezet. Met maar liefst 14 deelnemers beloofde het een drukke dag te worden. Zoals altijd proberen we de spelers zoveel mogelijk te laten spelen, zodat spelers van alle niveaus een leuke dag hebben.

We startten in poules van 7 spelers. De computer heeft een mooie verdeling gemaakt, waarbij beide poules ongeveer even sterk bezet zijn. De allereerste wedstrijd is Kenji – Matisse; al direct een serieuze opener. Maar er zijn ook andere mooie wedstrijden, enkele matchen waren echt kantje-boordje. Veel spannende wedstrijden met soms zeer mooi tafeltennis; dat zien we graag. Het talrijk opgekomen publiek krijgt echt waar voor zijn geld.

De top 4 van elke poule gaat door daar de Finale-tabel. De anderen spelen in Tabel 2 voor de overige plaatsen. Arne moet helaas forfait geven omdat hij vrijdagavond heel laat is teruggekomen van een schoolreis. Voor de rest zijn er geen grote verrassingen, waardoor de finale van Tabel 2 gespeeld wordt door Manuel en Lucas. Beide spelers zetten dit seizoen hun eerste stapjes in competitie/tornooien; maar dat is er niet aan te merken. Een mooie én spannende wedstrijd waarbij Lucas nipt aan het langste eind trekt.

In de finale tabel zijn er mooie wedstrijden te zien; maar de 4 halve finalisten (Kenji, Matisse, Maxim en Nyo) zijn toch de te verwachten namen. Uiteindelijk strijden Nyo en Matisse voor de derde plaats en Kenji en Maxim voor de titel van clubkampioen.

Op papier zou Matisse (E0) geen probleem mogen hebben met Nyo (NG); maar elke wedstrijd moet gespeeld worden. Nyo zet Matisse direct onder druk en wint de eerste set.

Einde van de eerste set tussen Nyo en Matisse

In de tweede set loopt Matisse wat uit en daaruit tankt hij vertrouwen. De veer bij Nyo is gebroken en Mattisse behaalt zo met 3-1 de derde plaats.

In de finale tussen Kenji en Maxim is er niet echt een favoriet. Beide spelers kennen elkaars sterke en zwakke punten en zijn elkaar waard. Kenji komt de eerste set voor; maar op het einde weet Maxim ze toch naar zich toe te halen. De tweede set wordt vlot gewonnen door Kenji. In de derde set gaat hij door op zijn elan en is het al direct 6-0 voor Kenji. Maar Maxim vecht terug. Uiteindelijk wordt het nog zeer spannend en maakt Maxim er 1-2 van. Ook de derde set is weer een thriller. Bekijk hieronder hoe het afloopt.

Einde vierde set in de finale

Na zijn tweede plaats vorig jaar, is Maxim nu de verdiende winnaar van de beker.

Proficiat aan alle deelnemers en nogmaals bedankt aan alle toeschouwers om voor de nodige sfeer te zorgen.

Categorie:

Recente reacties

Geen reacties om te tonen.