Jeugdwerking

Trainingen

KTTC Leugenberg voorziet trainingen op maat van leeftijd en niveau van onze jeugdleden. De trainingen worden begeleid door ervaren trainers om van in het begin een goede techniek aan te leren, maar zonder het spelplezier uit het oog te verliezen.

Beginners

Er zijn momenteel 2 trainingsgroepen voor beginnende jeugdspelers. Eén groep speelt op woensdag van 17:30 tot 18:30. De tweede groep traint op vrijdag van 18:30 tot 19:30. Als beginnende jeugdspelers word je ingedeeld bij een van de twee groepen.

Gevorderden

De competitiespelers en al meer ervaren jeugdspelers trainen twee keer per week; op woensdag van 18:30 tot 19:30 en op vrijdag van 19:30 tot 20:30.
Gevorderde jeugdspelers kunnen ook bij de volwassenen meespelen tijdens de vrije training (vrijdag vanaf 20:30).

Nevenactiviteiten

Om de clubsfeer te bevorderen, organiseert de club jaarlijks een aantal jeugdactiviteiten, al dan niet met een sportief tintje.

Wedstrijden

Vanuit de federatie worden zowel competitie wedstrijden als tornooien georganiseerd.

Competitie

Competitiewedstrijden worden steeds op zaterdag georganiseerd. Een wedstrijd wordt in ploegen gespeeld.Bij KTTC Leugenberg is het belangrijk dat iedereen die wil spelen ook kan spelen. Binnen een ploeg hanteren wij een beurtrol, zodat iedereen de kans krijgt om wedstrijden te spelen.

De competitiekalender loopt van september tot aan het begin van de paasvakantie.

Tornooien

Sporta organiseert regelmatig tornooien voor jeudspelers. Deze zijn meestal op zondag. Op een tornooi wordt individueel gespeeld in poule-vorm, zodat iedereen de kans krijgt om een aantal wedstrijden te spelen.

Recreatief

Jeugdspelers die niet competitief ingesteld zijn, kunnen uiteraard ook enkel de trainingen volgen, zonder verplichting om aan competitiewedstrijden of tornooien mee te doen.